NYTT ÅR OG NYE MULIGHETER

Vi har akkurat klokket inn det nye året, så jeg vil benytte anledningen til å ønske dere alle et riktig godt nytt år. Siden vi står helt i startgropen så tenker jeg at det må være perfekt å lage kalenderen 2022 i dette innlegget.

Jeg skal lage en posekalender med ekstra lange tags. Begge sidene på tagen skal brukes. På den ene står handlelisten til månedens rett, og på den andre finner du fremgangsmåten. Dette er egentlig en fin venninnegave hvor man deler noe så personlig som sine beste oppskrifter. Jeg tilpasser oppskriftene til de ulike månedene i året.

Start med 12 papirposer. Finn en størrelse du liker. Jeg syns det er lurt å velge størrelsen på posene litt etter hva du tenker skal være temaet på tagsen. I og med at min er til oppskrifter denne gangen så er mine poser 20cm. lange. Det er alltid mye tekst som skal med.  Lag 12 ekstra lange tags som passer i posene. Husk at tagsen ikke skal være like brei som posen, det må være plass til hulling og spiral. Posene legger jeg med åpningen annen hver gang med åpning til venstre og høyre. Det må du huske på når du setter på dekorpapir så det ikke blir opp ned når du huller. Dekorpapiret skjærer jeg 0,5cm mindre enn konvolutten alle veier.

Da skal jeg lage kalender. Her finns det mange fine du kan kjøpe i Scrappebutikker. Jeg velger å skrive ut en egen denne gang da den passer perfekt i størrelse til min posekalender. Du kan gjøre mange valg her https://www.timeanddate.com alt er faktisk gratis. Husk at du må endre innstillinger på type papir på printeren din dersom du ønsker å skrive ut på Bazzill eller andre tykke papir. Her ser dere mitt ferdige resultat.

Neste er å finne oppskrifter og skrive ut. Jeg skriver mine ut flere ganger på vanlig kopipapir, før jeg har tilpasset de så de passer inn på tagene og ikke minst at delingen av ord blir riktig.

Da nærmer jeg meg slutten for ferdig montert kalender. Bind-It All maskinen min blir nok stående fremme på arbeidsbordet en stund fremover. Jeg har flere rundt meg som fortjener en koselig liten hilsen. Gleder meg til å kaste meg på neste kalender:) Et lite tips helt på slutten. Lurt å ikke pynte noe særlig på tagen da den trekkes opp og ned av posen ved bruk, da faller det bare av allikevel.

Håper flere fikk lyst til å lage personlig kalender:)
Masse klemmer Betina:)

Reklame

«KOSEBOKSEN» MIN

Har du som meg en favoritt på scrapperommet? Mange ville nok oppgi en type verktøy som sin favoritt. Min er i utgangspunktet en «roteboks» som jeg har døpt om til «koseboks». Typiske ting for min boks er små biter av alle salg, og ikke minst den siste lille tingen jeg har igjen av en pakke.

Do you have a favorite in your rom? many would probably list a type of tools as their favorite. Mine is basically a «box of pieces». I have renamed it the «the cuddle box». Typical things for my box are small pieces off all kinds, and not least the last little ting I have left of a big package.

Koseboks bilde boks, Betina

Her ser dere den. Den inneholder mange ting som rett og slett ofte gjerne går i søpla. Men, mange sammen blir det til noe vakkert. Jeg har dager som i dag hvor jeg tar frem papirrester og «koseboksen» min, og bare nyter dagen med å lage for eksempel masse små og store tags. Så deilig å bruke opp rester av alle mulig slag som ligger rundt omkring på vent. Stort sett så starter jeg alle prosjekt med å plukke ting fra denne boksen før jeg forsyner meg med nye pakker av ting og tang. Her kommer et lite nærbilde av litt av innholdet.

Here it is:) It contains many things that often go in to the trash. But, many together turns in to something beautiful. I have days like today where I take out scraps of paper and my «cuddle box», and just enjoy the day by making lots of tags. So nice to use leftovers of all sorts. Basically, I start every project by picking things from this box before I supply myself with new packages. Her is a close-up of some of the content.

 

Koseboks innsnitt iinnhold boksen, Betina

jeg bruker alltid en pappkjerne for å få litt mer stabilitet. Til det bruker jeg ofte en litt tykke tags som følger med når man kjøper klær om jeg har det liggende (det er de jeg viser på bildet under). Vil du bruke en ekstra tykk kjerne så får du kjøpt både grå og sort papp som er laget i et fast og flott materiell i de fleste Scrappebutikker. Det som er fordelen med denne kontra papp eske papp er at den er laget i et rørt og presset materiell.  Det vil si at den ikke deler seg uansett hvor mye tunge ting du limer på den. Her må man nesten bare prøve seg frem og se hva man liker å bruke.

I always use a cardboard core to get a little more stability. For that, I use tags that come with when i by clothes ( lie the one in the picture below). Or I bay extra thick core in scrapbooking shops.

Koseboks base tags og papir, Betina

Jeg har til enhver tid en hel kortstokk tags kledd med base papir liggende ferdig klare til pynting. Det er jo så kjekt å gi bort en liten haug av de som en liten venninnegave. Alle trenger et kort i ny og ne:) Og disse tagsene fungere fint som en god erstatning for et kort syns jeg.

I always have a whole deck of cards lined with base paper lying ready for decoration. It’s so nice to give away a bunch of them as a small friend gift. Everyone needs a card every now and then:) And these tags work well as a good replacement for a card I think:)

Koseboks ferdige base tags, Betina

Her har jeg laget et lite utvalg av tagene ferdig. Kanskje kjenner du igjen noe av tingene fra bildene litt lengre opp. Det blir ganske fint å sette sammen disse små skattene:) Jeg stor koser meg med rester. På en måte føler jeg at jeg veier opp for mange nye innkjøp ved å bruke av restene mine, det er noe med den gode følelsen.

Here is some of the finished tags. Maybe you recognize some of the things from pictures a little further up. I really enjoy myself with leftovers. In a way I feel like I’ve outweighed a lot of new purchases by using up my bits and pieces , there’s something about the good feeling. Hope you like them:)
Love Betina:)

Koseboks liten rosa tags, Betina

Koseboks tags sjøgrønn, Betina

Koseboks tags plomme og blått, Betina

Koseboks tags store, rosa, Betina

Koseboks tag konfirmant gutt, Betina

Koseboks tag maskulin, Betina 2

STORT KORT

For å vise de største blomstene i serien Wild Rose fra Heartfelt så gikk jeg denne gangen for et stort dobbelt kort. Det er lenge siden jeg har laget et helt vanlig kort. Kortet er laget av Bazzill i størrelsen 30,5x19cm (12 x 7,5 inch) og dobbelt preget på 15 og 15,5cm (5 7/8 and 6 3/8 inch). Det gjør jeg for å få plass til godt med dekor på innsiden uten at det spriker for mye.

To show of the big flowers in the Wild Rose series from Heartfelt Creations, I went for a large double card this time. It’s a really long time since I made an ordinary card. The card base is made out of Bazzill in size 30.5x19cm (12 x 7.5 inches) and double cored on 15 and 15.5cm (5 7/8 and 6 3/8 inches). I do this to make room for a lot of decor inside the card.

20200405_225702

Alle arkene jeg har brukt også motivene kommer fra Wild Rose blokken til Heartfelt Creations. Jeg starter alltid med å dekke alle fire sider med mønsterpapir base før jeg begynner med dekor. Målet på disse er totalt 14,6×18,6cm (5 ¾ x 7 ¾).  Grunnen til at jeg har skrevet totalt, er at jeg har valgt å sette de sammen av litt striper med papir enten nede eller både oppe og nede. Det er for å bryte litt på de store flatene med ark, også en fin mulighet til å bruke opp litt rester.
Start med siden med skrivefelt inni. Her har jeg limt inn et stykke mønster papir i målene12,5×14,5cm (4 7/8 x 5 ¾ inch) i tillegg til 3 små biter av border fra blokken. Jeg har laget skrivefeltet med sirkel sett dies fra Heartfelt. Lim så inn litt blonder og en blomst. Den jeg har brukt her er en enkel Wild Rose som har fått midtstykke laget med Prills (små perler).

All the sheets I have also used text and cottage, come from the Wild Rose block from Heartfelt Creations. I always start by covering all four pages with patterned paper base before I starts on the decor. The dimensions of these are a total of 14.6×18.6cm (5 ¾ x 7 ¾ inches). Why I have written total, is that I have stripes of paper either down on the bottom, or both up and down. It breaks up the large areas with sheets, also a great opportunity to use up some leftovers.

Start with the page inside for the writing area. Here I have pasted a piece of pattern paper into the dimensions12.5×14.5cm (4 7/8 x 5 ¾ inch) in addition to 3 small pieces of border.  I have made the writing area with circle set dies from Heartfelt. Then I glued in some lace and a flower. The one I have used here is a simple Wild Rose with a center piece made with Prills (little pearls).

20200405_230054

Neste side har jeg dekorert med papirstykker, border, tags, tekstrubrikker fra samme blokk. Papir stykkene har jeg løftet opp på 3D puter. Diesen er en kant dies fra Heartfelt, det samme er de doble blomstene som er laget med Wild Rose, de små blomstene er laget med serien Lush Lilac, perlene er steamens som er nye for våren også fra Heartfelt.
Next page I have decorated with pieces of paper, borders, tags, text pieces.  I have lifted the pieces of paper onto 3D Foam Circles. The dies are a border dies from Heartfelt, so are the double flowers made with Wild Rose, the small flowers are made with the Lush Lilac series, the pearls are the steamers that are new for spring also from Heartfelt.

20200405_225805

Da var det forsiden sin tur. Her bugner det av blomster Nok en gang er det Wild Rose som er i fokus og Lush Lilac er lagt på som små detaljer. Motivet og ord er fra samme blokk som resten av kortet og hører til blomstene. Den ovale blonde diesen er også fra Heartfelt. Alle blomstene er glitret med et fantastisk klart glitter (Rajni Chawla’s Crystal Clear)

Then it is the front. It is bursting with. Once again Wild Rose is in focus, and Lush Lilac is added as small details. The cottage and words are from the same block as the rest of the card and belong to the Wild Rose family. The oval lace diese is also from Heartfelt. All the flowers are glittered with an amazing clear glitter (Rajni Chawla’s Crystal Clear)

20200419_144337

 

Håper du fikk lyst til å lage litt blomster:)
Klem Betina:)

I hope it inspires to make some flowers:)
Hug Betina:)

Hva skal man velge?

 

pult bilde

I dag er dagen da jeg skal starte på et fire prosjekt arbeide, som skal sendes til Heartfelt. Imens stemmingen på oss i semifinalen fortsatt pågår i noen få dager, skal vi alle lage fire prosjekter til som skal både, beskrives, fotograferes og sendes inn. Til tre av prosjektene skal jeg bruke nye ting som er på vei fra USA og skal lande på døra mi seines tirsdag. Det siste prosjektet er fritt. Tanken er at jeg skal prøve å lage det ferdig før pakken kommer. Det er ikke lov å bruke noe fra andre produsenter. Her sitter jeg da, med blokker, dies, stempler og bare venter på at ideene skal poppe frem. Som regel har jeg så mye ideer i hode at jeg ikke har mange nok timer i døgnet. Lurer rett og slett på om det er prestasjonsangsten som har landet istedenfor ideer:) Det kunne jo vær litt artig:) Den har jeg vel så å si aldri følt på før. Nei, spøk til side. Jeg har en plan for elementer i prosjektet og da er vel egentlig kursen staket ut. Jeg får kaste meg på prosjektet så hører dere snart fra meg igjen:)

Husk at om du ikke har vært inne og stemt så er det fortsatt mulig i noen få dager til. Det ligger dessverre ikke noe eget innlegg ute hos Heartfelt hvor du kan se hva vi åtte som er i semifinalen har laget. Det ligger linke til hver enkelt sin blogg. Jeg har laget et innlegg som ligger under det du leser nå, med bilder av hva jeg laget og sendte inn. Link til Heartfelt sin side hvor de har lagt ut link til bloggene våre ligger her litt ned på siden https://www.heartfeltcreations.us/blog
Vil du gå rett til avstemning hvor bare navnene står så er det https://form.jotform.com/200416065891150
Det er mulig å stemme fra både pc og telefon om man har begge deler. Fra jobb er det en annen IP- adresse så det går også. Setter pris på alle stemmer. Det er bare noen dager igjen å sende inn stemmer. Fristen er innen 4 mars. Tusen takk for alle som tar seg tid til å stemme. Husk at du må stemme på tre. Det er fordi åtte skal bli til tre finalister.

Jeg greide det! I did it!

Jeg er en av åtte semifinalister hos Heartfelt Creation. Nå trenger jeg litt hjelp av alle kjente og venner og venners venner. Det er kun stemmer som teller her:) Håper du får lyst til å legge inn en stemme. Jeg legger også ut bilder av de tre bidragene mine her. Ønsker du å lese mer om den store eksplosjonsboksen jeg har laget mal til å se hvordan du bygger den, så kommer det en tutorial i The Paper Craft i morgen ettermiddag:) Tusen tall for at du tittet innom:)  https://form.jotform.com/200416065891150
I am one of eight semi-finalists at Heartfelt Creation. Now I need some help from all my friends and friends of friends. Only votes count here 🙂 Hope you like to cast a vote. I also post pictures of my three contributions here. If you want to read more about the big explosion box I made template to see how you build it, then there is a tutorial in The Paper Craft tomorrow afternoon 🙂 Thank you so much for watching 🙂 https://form.jotform.com/200416065891150

Følger du ikke allerede Heartfelt Creation så har du gått glipp av noe! De har blogg, er på facbook og Istagram, søk de opp og ta en titt da vel:)
Klem Betina:)

Eksplosjonsboks 1

Eksplosjonsboks 2

Heartfelt LO

Heartfelt kort

LAG EGNE BLOMSTER

Med litt tålmodighet og noen gode former, så kan du lagre de vakreste blomster.  Lurer du litt på om du skal starte, eller er du godt i gang med egen produksjon, så kommer det litt egne erfaringer og tips i artikkelen min denne gangen. Jeg har rett og slett fått helt dilla. Det er en dille som har vart i et par år allerede og lever fortsatt i beste velgående. Det må være lov å si heldig vis, jeg har trossalt investert en del i de flotte blomster settene fra Heartfelt Creations som jeg skal vise dere i dagens artikkel.

Type prosjekt: Lage egne blomster
Pynt/dekor: Perler ogStøvbærere
Utstyr som er brukt: Heartfelt blomster sett, stempelputer, Nelliktråd, lim

Egene blomster 1 Betina

Det er for meg som for de fleste andre som har en hobby, uendelig gøy med noe nytt! Ja, og her om dagen så kom det en nydelig ny serie med tema Hortensia. Det første som slo meg da jeg så de, var at de må jeg bare ha, jeg elsker jo Hortensia. Ja, så kjøpte jeg en serie til. Men det skal jeg bare si dere. Den er utrolig vakker. Det er ikke nødvendig å kjøpe alle fem delene som jeg har gjort, men jeg syns det var så kjekt med den flate basen å bygge opp høyden med de små blomstene. Da blir det på en måte en ekte Hortensia. En halv en i hvert fall. Om jeg skal si det selv, så syns jeg ikke den ble så vert på første forsøk. Nummer to og nummer tre blir nok mye bedre, men den ser da helt grei ut.

Egne blomster 2 Betina

En ting jeg ofte får spørsmål om under blomsterkursene mine,  er hvem modell jeg syns de skal starte samlingen sin med.  Den formen som det selges flest av i verden, og som jeg anbefaler som startsett til mine kursdeltagere er Classic Rose. Den har så mange størrelser på formene i samme pakke så her har du mange muligheter. Du kan lage store, små, lag på lag i ulike kombinasjoner, den har et vakkert roseblad som jeg ofte deler opp og kombinerer med andre typer blomster også.  Den er rett og slett veldig anvendelig. På bildet under ser dere både åpne og tette roser, store og små og rosebladene. Tenk at alt dette kommer ut av samme sett.

Egne blomster 3 Betina

Da er det vel på tide å hoppe frem til selve prosessen. Disse settene fra Heartfelt består stort sett av tre pakker utstyr. En pakke stempler, en med dies og en 3D-formingsform.  Vi starter med å stemple enten på et akvarellpapir, rester av bazzill eller annet hvit tykt papir. Så farges blomstene.  Jeg bruker samme stempelpute til både farging og trykk av motivet. Med en pensel og litt vann så kan du få ut utrolig mange fargenyanser av en stempelpute. Jeg bruker ofte Archival Ink eller Memento. De er vannfaste, så de begynner ikke å blø når du begynner å male motivet. Det er også lett å vaske av stemplene etter bruk. Jeg vet at mange har godt utvalg av Distress Ink puter. Disse er superfine til å farge med. De egner seg ikke til å stemple med. Stempler du med Distress så vil den blø utover når du begynner å fargelegge med vannpensel. Vil du fargelegge med tusjer så kan du fint bruke Distress. Jeg er selv veldig glad i prosjekter som gjør at jeg kan bruke mye av det jeg har liggende.

Egne blomster 4 Betina

Da er det vel på tide å hoppe frem til selve prosessen. Disse settene fra Heartfelt består stort sett av tre pakker utstyr. En pakke stempler, en med dies og en 3D-formingsform.  Vi starter med å stemple enten på et akvarellpapir, rester av bazzill eller annet hvit tykt papir. Så farges blomstene.  Jeg bruker samme stempelpute til både farging og trykk av motivet. Med en pensel og litt vann så kan du få ut utrolig mange fargenyanser av en stempelpute. Jeg bruker ofte Archival Ink eller Memento. De er vannfaste, så de begynner ikke å blø når du begynner å male motivet. Det er også lett å vaske av stemplene etter bruk. Jeg vet at mange har godt utvalg av Distress Ink puter. Disse er superfine til å farge med. De egner seg ikke til å stemple med. Stempler du med Distress så vil den blø utover når du begynner å fargelegge med vannpensel. Vil du fargelegge med tusjer så kan du fint bruke Distress. Jeg er selv veldig glad i prosjekter som gjør at jeg kan bruke mye av det jeg har liggende.

Egne blomster 5 Betina

Er du helt ny, så ville jeg startet med perler. Det tar litt tid å få teknikken inn i hendene. Når jeg bruker perler så limer jeg sammen blomsterbladene i lag på lag til du er fornøyd. Med  støvbærere så er det litt mer jobb. Jeg bruker en syl til å tre blomstene på. Start med den minste innerst på sylen. Så tar jeg støvbærerne og en tynn nellik tråd, tvinn ståltråden på midten av stilken til støvbærerne. Da bør den se ut som på bildet under. Den stikker du gjennom midten av blomstene du har laget hull i med sylen. Det er så mye lettere å trekke støvbærerne igjennom blomsten med denne ståltråden, eller en tynn heklenål.

Egne blomster 6 Betina

Syns du det er for tidkrevende å male de med stempelputer og vannpensel. Så går det fint å ta en hurtigversjon. Mitt forslag er enten å gi de rask dusj eller to med spraymaling, eller lage de av papirrester.  Alle de dere ser på bildet under er laget av ulike rester.

Egne blomster 7 Betina 1

Håper dette ga litt lyst til å lage egne blomster:) Lurer du på noe så er det bare å spørre:)
Betina:)

ROMANTISK LILLA TAG

Jammen rundet vi februar før jeg klarte å legge ut årets første innlegg i bloggen. Jeg har rett og slett brukt mye tid i januar på å lage klart kursoppgaver og holde kurs. Nå er det meste ferdig frem til april. Så nå skal jeg klare å komme meg inn i rytmen igjen. Jeg starter året med en romantisk tag i lilla. Det ble mange lag og høyder. Slik jeg liker. Dette er et prosjekt som egner seg godt til å bruke opp en serie med rester. Har du begynt å tenke konfirmant, så syns jeg godt man kan lage en tag av denne typen og montere en pengekonvolutt løsning sammen med tekst felt bak. Det kommer jeg tilbake til i et senere prosjekt. Det er lov å leke litt.

Well, we had to get to the start of February before I was able to post this year’s first time on my blog.  I have spent so much time preparing for classes this spring and holding classes in January. I’m going back to last year rhythm, promise.  I’m starting this year with a romantic tag in purple and white. With many layers and lot of heights. Just the way I like it.

 

Lilla tag hoved bilde

Jeg liker å utnytte arkene til minste lille bit. Det syns jeg er enkelt med disse fra ScrapBoys. Det er så mye fine blader og blomster som er lett å klippe ut til litt ekstra detaljer.

I like to use every little bit off my sheets. It’s so easy with these papers from ScrapBoys. They have so many nice leaves and flowers that are so easy to cut out and use for extra detail.

Lilla tag innsnitt ballerina

For å fremheve detaljene i rammen og ballerina-skoene så strøk jeg forsiktig over de med en distress svamp. Fargen jeg brukte her er Distress Vintage Photo. Det er den jeg bruker mest av Distress putene mine.

To highlight the details of the frame and the ballerina shoes, I added some Distress Vintage Photo color.

Lilla tag innsnitt 2

På dette bildet kommer høyde lagene i både selve tagen og dekoren godt frem. Mellom lagene med papir har jeg lagt inn tykk papp. Det gjør det lett å plassere blomster mellom lagene. Lager du pappen mindre i størrelse en selve arket, da får du dyttet blomstene inn under lagene.

In this picture, the height layers in both the tag and the décor appear well. Between the layers of paper I use thick cardboard. It makes it easy to place flowers between layers.

Tusen takk for at du tok deg tid til å titte innom:)
klem Betina:)

Material list:
Paper from ScrapBoys, Lovland
Flowers- Prima
Flowers – Clipart from ScrapBoys
Chipboard – Snip Art
Frame, ballerina and background made in moulding forms
Glass drops from an old chandelier
Cheesecloth – nn
Lace – nn

STOR HØSTTAG

Høst tag ny

Dere begynner sikkert å bli lei mine høst prosjekt fra Prima, men jeg bare elsker denne tiden av året og disse fantastisk vakre arkene og blomstene i serien Autumn Sunset. Jeg gikk nok litt bananas i butikken, det ser ut som om jeg har nok til et par år inn i fremtiden.  Ja, ja men fine er de. I dag har jeg laget nok en tag. Disse store tagene er en av mine favoritter om dagen. Ja dere har sett noen tags siden sommeren, og alle ligger på en hylle rett over hodet mitt her jeg sitter. Det blir nok en av høstens merking av gaver fra min side. Jeg er fortsatt på å bygge etasjer med papp imellom papirlagene. Min personlige mening er at det blir så mye mere liv i prosjektet når vi bygger etasjer. Mens jeg satt og jobbet med denne tagen så datt det et minne fra bardomen innom, lufta er for alle! Flere som husker den tenker jeg. Mins noen dansende hender ganske nærme fjeset, men fortsatt i luften. Lufta er gratis. Det kan godt pappen også være. Akkurat til dette bruker jeg papp fra en eske. Jeg bygger små klosser jeg setter under enkelte blomster for å løfte de. Jeg har lagt inn litt bølgepapp, bakgrunns gitter i Indisk løk mønster og litt bark jeg fant i skogen. Det er så mye fint å plukke på en liten tur. Det er fortsatt ikke for sent. Jeg skal lage litt klart av det jeg har funnet og blogge det en dag. Men det blir en annen dag, her kommer det litt bilder av tagen. Material liste med produsenter og navn kommer under bildene.

You are probably starting to get bored of my Fall project from Prima, but I just love this time of year and these wonderfully beautiful sheets and flowers in the Autumn Sunset series. I probably went a little bit crazy in the store, it looks like I have enough for a few years into the future. Today I made another tag. They are one of my favorites this day. I know you have seen so many tags from me since the summer, and everyone is on a shelf right above my head where I sit. It will be one on every gift from me this autumn. I am still building with cardboard between the layers of paper. My personal opinion is that there will be so much more life in the project when we build like this. Remember the air is free.  I build small blocks I put under some flowers to lift them. I have added some nature in to this project, which I just love. I found some bark in the woods. It’s so much nice to pick on a little trip. It’s still not too late. I’ll show you what I’ve found and blog it someday. But there will be another day, here comes some pictures of the tag. Material list of manufacturers comes under the pictures.

Høsttag innsnitt 2

jeg er litt ute og plukker materiell i skogen om dagen. Alt fra små kongler, små tørre kvister jeg kan lage bunter av og bark. Barken jeg har brukt her lå på bakken og med mitt høst øye tenkte jeg at det må jeg da kunne bruke. og det syns jeg faktisk passet helt fint inn i dette prosjektet.

Høst tag innsnitt 1

Materiel:
Prima Autumn Sunset Collection paper, flowers and leaves
Snip Art Chipboard
Cardboard
Texstile
Cheese cloth
Bark I found in the woods
Ribbons

Høstklem Betina:)

Juletid:)

Det er vel helt på sin plass at første prosjekt ettersommeren har tema jul. I år er det jo så mange leverandører som har kommet med årets juleserie i sommerferien. De har aldri vært så tidlig ute før. Jeg har stor kost meg med produkter fra favoritt produsenten min Prima. Tagen er laget som et ordentlig «Dagobert smørbrød», Lag på lag i mange høydenivåer. Håper dere liker den.)

My first project after the summer just had to be made out of this beauty’s from Prima. This year, there are so many suppliers who have come up with the Chrismas line during the summer holidays. I had great fun making my “ Dagobert sandwich” tag. It’s layer upon layer. Hope you like it:)

Tags jul 3

Materiel:
Paper: Prima, Christmas in the country
Flowers: Prima
Window: Prima
Bell: Unknown
Snowballs: Søstrene Grene
Acorn: My garden
Gesso Heavy White: Prima
Cheecelote
Snowflakes: Snipp Art

Miks media flaske

Jeg ble spurt om å holde et sommerkurs hos Scrappehjertet i Stavern. Kurset landet på dekorering av en flaske, med eller uten innhold. Denne gangen ble det gull og lyse champagnefarger som ble fargeskalaen. Etter min menig perfekt farger for en sommergave. For å gjøre det enklere for de av dere som har lyst til å prøve dere på et lignende prosjekt, så kommer det noen linjer under første bildet om hvordan jeg har laget min. Materialene finner dere i listen under bildene.

I was asked to hold a summerklas at the Scrappehjertet in Stavern. The course landed on the decoration of a bottle, with or without content. This time it was gold and bright champagne colors that became the color scale. In my opinion, perfect colors for a summer gift. To make it easier for those of you who want to make a similar project, there will be some lines under the first picture of how I have made mine. The materials can be found in the list below the pictures.

Flaske gull 1

 

Jeg starte med å lage en avstøpning i form fra Stamperia med Cream Paste (også fra Stamperia). Den må tørke et døgn før du tar den ut av formen. Formene får du med mange ulike motiv.

I start by making a casting in shape from Stamperia with Cream Paste (also from Stamperia). It must dry a day before removing it from the mold.

Flaske gull 2

Dersom du ikke har akkurat dette for hånden, så er det også fint å bruke deler fra en gammel blonde-duk eller lignende. Lim på det du vil male over med limpistol. Så maler du hele flasken med Gesso. Jeg gikk for svart. Når den var tørr så gikk jeg over med metallisk maling. Den la jeg på med en skumgummirulle. Jeg la på flere tynne lag istedenfor å trykke så hardt. Det kan fort bli for mye gull. Når metall malingen var tørr så la jeg forsiktig på litt kobberfarget maling som små detaljer. Da var det bare dekoren igjen. Der brukte jeg litt ulike materiell for å få frem ulike strukturer. Tre ting, blomster og metall. Denne gangen droppet jeg perler og diamanter. Det ble vel egentlig nok glamm med gullfargen. Lurer dere på noe i noen av prosjektene mine så bare send meg en melding:) Det er bare koselig:) Med dette ønsker jeg dere alle en riktig god sommer:) Klem
If you do not have this, it is also nice to use parts from an old lace canvas or similar. Glue on what you want to paint over with a glue gun. Then you paint the whole bottle with Gesso. I went for black. Let it dry, then paint over with metallic paint. I put it on with a foam roller. I added several thin layers instead of pressing to hard. It can quickly become too much gold. When the metal paint was dry, I gently put on some copper paint in small details. Then it was just the décor. There I used a little different material to bring out different structures. Chippboard, flowers and metal. This time I diden’t use pearls and diamonds:) With this I wish you all a good summer 🙂 Klem

Flaske gull 3

 

Materiel
Bottle
Prima Heavy Gesso black
Prima Opal Magic Rose-Gold
Prima Patina Effect Paste Brass
Stamperia Mold
Stamperia Cream Paste
Flowers – Prima
Chipboards – Snip Art
Metal Flowers – Unknown
Butterfly – Prima
Burlap- Stoff & Stil
String – Scrappehjertet
Glue Gun