TIPS OG RÅD 1

Det er perfekt vær å holde på ute om dagen. Da tenker mange av dere på hagearbeid, ja det er sikkert koselig det. Men foreløpig så er det mannen som holder på med det her, lukingen pleier å falle på meg. Jeg har isteden tatt med meg litt produkter ut. Jeg vet at flere sliter med hvordan bruke Cream Past fra Stamperia riktig. Det er et helt nytt medium som er totalt tøyelig i tørket form. Et superfint nytt produkt som kommer i både hvit og klar masse. Stamperia selger grunne former (slike som på bildet) med mange ulike mønster. Første steg er å stryke på et tynt lag som bare blir liggende nede i mønsteret. La det tørke i 5-6 timer, før neste lag legges på for å binde mønstrene sammen til en plate. Da er det bare å legge den til tørk igjen i ca. 24 timer. Ja det er riktig. Bakdelen med dette mediet er det har lange tørketiden. Legger du på et tykt lag så øker tørketiden til 48 timer. Det hjelper heller ikke å bruke scrappeføner. Da bobler den seg fort og sprekker. Jeg har tenkt å kjøpe inn noen bokser og lage opp et lite lager ferdige plater i sommer. Jeg regner med at sommertemperaturen vil gjøre at det tørker raskere.  Når det gjelder bruken så går det fint å dele platene opp i mindre deler for å bruke på kort for eksempel, eller i album som jeg har gjort (se bilde). Jeg maler alltid de støpte platen med et lag Gesso før jeg legger på farge.. Det er fordi den inneholder mye silikon, noe som gjør den glatt. Jeg har malt min med rustmalingen til Prima og gått over med litt voks fra Prima for å hente opp detaljer i mønsteret. Håper dette innlegget var til hjelp for noen😊

Egen støpte bakgrunner

20190415_151147

6 kommentarer om “TIPS OG RÅD 1”

 1. Så kult at det kommer egene former til dette:)
  Man kan også bruke finnabair sin icing paste,(den er også tøyelig når den er tørr) og embossingfoldere eller grunne fondant former til dette:)
  Et annet tips er akrylmaling som brukes i acrylic pouring. Det par lenger tid å tørke, men har man rester når man holder på, så hell det oppi en form/embossingolder, så kan den bare dras av og er tøyelig etterpå (funker best når malingen er blandet med floretrol eller lignende for å gi mer flyt i malinga)

  Liker

  1. Hei Karianne:) Ja jeg ha også brukt disse tingene sammen med embossingfolder. Men nå var meningen å vise dette nye produktet på forespørsel fra flere som sliter. Som dere ser jenter er det mange muligheter:)

   Liker

 2. Så flott å få brukertips til nye produkter som kommer på markedet! De har jo de formene på Hobbydilla i Horten, så jeg tror jammen jeg skal kjøpe meg litt nytt utstyr og prøve! 💖

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: