TIKK TAKK

20180513_160005

Jeg har bestilt en klokke som byggesett. Den er laget i MDF og kommer med urverk, visere. Og noen tannhjul. Jeg så fort at her trengtes det flere deler en de som fulgte med for at den skulle bli slik jeg kunne tenke meg. Når du først skal diese for så å male, er det lurt å lage litt ekstra deler bare i tilfelle.  Noen av tannhjuldiesene er tynne dies som kutter dårlig i tykk papp, men er glimrende på mosegummi. Mosegummi får du kjøpt i de fleste hobbybutikker og noen bokbutikker/leketøysbutikker. Romertallene har jeg laget i egne former. Avstøpningen laget jeg fra tall jeg har på en gammel veggklokke. Prima selger pakker med romertall fra 1-10. Det er bare å sette sammen tolv av 2 og 10, de skal jo males uansett så man ser ikke overgangene.

Jeg startet med å legge på litt struktur mønster på klokkeskivene med 3D gel og en sjablong. Når det var ordentlig tørt så grunnet jeg skivene med en matt brun maling. Jeg brukte en helt matt maling for å få litt kontraster til en del av de andre produktene som skal på etter hvert. Noen av de inneholder mye blankhet og skimmer. Neste skritt er tannhjul. Jeg la på noen av de store for å se hvordan jeg ville bygge grunn basen. Jeg monterte de to skivene før jeg begynte å bygge høyder. Det er litt begrensning på hva man får plass til mellom de to skivene. Det er bare å kose seg og legge😊 Før jeg hadde limt for mye på den øverste skiven kom jeg på at det skal en skive og en mutter på for å skru de to platene sammen😊 Var litt heldig der, det gikk akkurat😊For å få litt struktur på overflaten så brukte jeg en svamp som jeg dyppet i lim og trykte litt lim her og der på klokken. Så kommer griset😊 Prima har et veldig fint pulver som heter Artisan pulver. Det er litt som terrakotta-pulver, kommer seg inn overalt. Husk å ta på hansker og dekke til arbeidsstasjonen. Pulveret helte jeg over stedene jeg hadde lagt på lim, lot det tørke og kostet av litt av overskuddet med en pensel. Det er viktig at du går over områdene med pulver et par ganger med en Fix spray. Det smitter av om du ikke gjør det. Mere spray ble lagt på (se materialisten under bildene). Da var det bare å montere på visere og finne et batteri. Håper du får lyst til å prøve😉

20180506_105918

Delene til byggesettet. Jeg har allerede lagt på 3D Gloss med sjablong på den store skiven.

20180506_110125

Dette brukte jeg jeg som tilleggs materiell. Metallet til høyre og tanhjulstavene er kjpt ferdig. eller så er rsten laget med dies og lufttørkende leire.

20180506_110639

Her ser dere hva jeg har brukt. Det er bare å mikse og jobbe seg gjennom lag for lag:)

20180513_154006

Ferdig klokke!

20180513_155931 (1)

Klokke byggesett fra Snippart
Et brett tannhjul fra Snippart
Tannhjul dies fra Tim Holtz både tinnlieds og en av de gammle tykke sorte
Prima/Finnabair Gesso Heavy sort
Prima/Finnabair akryl maling i tube mørk sjokolade
Prima Artisan pulver i fargen La Chapeliere
Prima/Finnabair akryl maling metallisk i frargen: ancient coin
Prima Finnabair akryl maling metallisk i fargen: steampunk cobber
Prima/Finnabair voks antikk brilliance i fargen: Lucky Emerald
Mosegummi
Litt metall tannhjul og en nøkkel
Svamp
Flytende lim
Pensler i nr.1 og ¼
Lufttørkendeleire til romertallene
Silikonmasse til å lage former

2 kommentarer om “TIKK TAKK”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: